Fastholdelse af unge med ADHD

Her kan du som virksomhed læse 5 gode råd til fastholdelse af unge med ADHD i virksomheden. Læs også pjecen Ansæt en ung med ADHD.

1. Lær noget om ADHD

Jo mere man ved om ADHD, jo større forståelse har man for den unge med ADHD, og man er bedre i stand til at spotte og forstå udfordringerne. Viden om ADHD på virksomheden gør også den unge mere tryg, og han kan nemmere fortælle om sine vanskeligheder og behov for støtte. Læs om ADHD under Om ADHD.

2. Informer alle om ADHD

Ikke bare chefen eller den leder, som ansætter den unge, skal have viden om ADHD. Alle, som arbejder sammen med den unge – helst hele virksomheden, skal have viden om ADHD. Når alle er informerede, slipper den unge for selv at skulle fortælle igen og igen om sine vanskeligheder – noget som kan være svært for mange.

3. Tildel en kontaktperson

En fast kontaktperson er altid vigtig. Den unge kan blive forvirret, glemme ting eller miste overblikket, og han har brug for en person, som han er tryg ved og tør spørge om alting.

4. ADHD-venlig kommunikation

Tænk på de vanskeligheder den unge med ADHD har og sørg for at din kommunikation er konkret, tydelig og kortfattet. Læs mere om ADHD-venlig kommunikation under Jobcenter.

5. Glem ikke de gode vaner

ADHD er ikke bare begyndervanskeligheder, men er der hele tiden. Så hold fast i de gode vaner, de særlige hensyn og støttetiltag, som I har aftalt. Tro ikke, at den unge kan klare sig uden efter nogen tid, selvom han virker velfungerende og klarer jobbet godt.

  Socialt Udviklingscenter SUS |   ADHD-foreningen